School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    chaitheadh sé iad amach as a gcuid tailte. Do chaith an fear sin na daoine amach is i gcuid tailte nuair nár maith leis iad. Rugadh an fear sin i gconndae Mhuigheó. Tá cuid dá shliocht i Sasana fós. Do caitheadh an fear sin aon duine a theígheadh ag piochadh rúcán amach as a chuid tailte. Ní raibh an fear sin in a chomhnuidhe san áit seo. Do thagadh sé go dtí an ceanntar seo gach coigchise ag bailuigeadh na chíosa. Nuair a chuir na daoine fearg ar an bhfear sin chaith sé iad amach as a gcuid tailte agus do chuir sé i dtighthe fré théine. Bhí ceann eile i dTamhain agus tighearna Wallscourt a tugtaoi air. Droch fhear a bhí ann.
  2. The name of the landlord that lived in this place long ago was Lord Wallscourt. He lived in Ardfry about twenty years ago. He had a large house built there. His wife is living still in London. Mostly all the people of this place were tenants of his.