School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    thiar de'n t-séipéal. Tá falla thart timcheall an tobair bheannuighthe. Deireann na daoine thart timcheall na h-áite seo gur leigheas sé duine darbh' ainm dí Maighréad Ní Fhathaigh agus bhí cos tinn aici agus leigheas sé í. Bhíodh sí ag rádh paidreacha go minic agus deireann na daoine thart timcheall na h-áite seo go raibh sí go h-an cráibhtheach nuair a bhí sí óg. Tugtar Cill Cáimín ar an áit i n-a raibh a chill aige. Leighis sé duine eile freisin a raibh lámh breóite aige agus deireann na daoine annseo go dtáinic biseach ar a láimh arís i gceann cúpla (lá) seachtmhain. Tá carraig amuigh san fhairrge i n-aice le h-Árd Fhraoigh agus tugtar Carraig Bhréannáin air mar bhíodh Naomh Bréannán ag troscadh ar an charraig sin. Tá tobar Cháimín cois na fairrge agus do thagadh a lán daoinne go dtí an áit sin fadó agus do