Scoil: Trian Caol (uimhir rolla 10778)

Treankeel, Co. Donegal
Peadar Mac Gaoithín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    teacht agus ní rabh fhios aici caidé bhí ann agus tháinic siad go dtí an doras agus bhual siad cómh h-an trom agus ní rabh fhios ag Anna caidé bhí ann. Annsin sa deireadh smaoitigh sí ar an bhata. Bhí poll síos ag an doras agus fuair sí an bata agus cuir sí é sa pholl.
    Fuair na sidheigaí an bata agus d'imtigh siad agus thoisigh siad ag bualadh bó agus chan fhacas an bata on lá sin go dtí an lá indiu.
  2. One day a priest went to visit an old woman who lived in a wee hut, she had a little pet pig that fed out of a bowl.
    When the Priest entered the hut the old woman welcomed him in and said he would have to take tea, the Priest refused but the old woman said he would not leave her without tea.
    When he sat at the table, he noticed his tea was in a little bowl and that the little pig sat on the floor beside him looking at him taking his tea from the bowl.
    The Priest said to the woman, your
    Mary Mac Fadden