School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (no title) (continued)

Chuaidh Murchadh Beag agus Murchadh Mór amach lá amháin ag bhainnt sughcraobh. An méid a bhain Murchadh Mór thug sé do Mhurchadh Beag iad le cur i dteaisgidh.

(continued from previous page)
    Thug sé an t-sopóg arbhair do’n bhoin. Thug an bhó an braon bainne do. Thug sé an braon bainne do’n chat. Ruaig an cat an luchóg. Chuimil sé an t-im do chosa’ an ghadair. Ruaig an gadhar an fiadh. Shnámh an fiadh an t-uisce. Fhliuch an t-uisce an chloch. Líom an chloch an tuagh. Bhain an tuagh an t-slat. Nuair a tháinig Murchadh Mór agus an t-slat leis, bhí Murchadh Beag ar shiubhal agus ní fhaca sé a’n amharc air ní ba mhó.
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Pádraig Mac g Ceannfhaele