School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (no title)

Bhí fear ann aon uair amhain ag dul trasna abhna agus bhí cliobóg leis. Nuair a bhí sé fó thuairim leath-bealaigh trasna casadh bean air.

Bhí fear ann aon uair amháin ag dul trasna abhna agus bhí cliobóg leis. Nuair a bhí sé fá thuairim leath-bealaigh trasna casadh bean air. Chuir an bhean ceileabhar air agus d’iarr sí air a cur suas ar dhruim na cliobóige. Dubhairt seisean léithe nach rabh inntí ach cliobóg óg agus nach rabh sí cleachtuighthe le bheith ag iomchur ualaighe - agus go rabh eagla air go gcaithfeadh sí anuas dá druim í.
    “Na bíodh a dhath ‘e eagla ort”, arsa’n bhean ní chaithfidh sí mise dá druim”.
    Le sin suas ar druim na cliobóige léithe agus níor choruigh an