School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (no title) (continued)

Bhí baintreahach mná ann aon uair amhain agus bhí trí inghean aici. Nuair a d'éirigh an inghean a ba sinse aníos in a cailín, dúirt sí lá amháin go n-imteochadh sí.

(continued from previous page)
    chailligh agus rinne siad bainfheis a mhair lá agus bliadhain agus bhí an lá deireannach níos feárr nó an chéad lá.
  2. (no title)

Bhí fear ann fad ó shoin a rabh Domhnall Ó Conaill mar ainm air agus phós sé bean talaimh. Ní rabh sé ach coichthighis pósta gur b'éigean dó imtheacht as baile ar ghnoithe éigin.

Bhí fear ann fad ó shoin a rabh Domhnall Ó Conaill mar ainm air agus phós sé bean talaimh. Ní rabh sé ach coichthighis pósta gur bh’éigean do imtheacht as baile ar ghnoithe éigin.
    Chuaidh a bhean isteach i mboitheach do bhí ag taoibh an tighe lá dá rabh seisean ar shiubhal. Bhí gamhain óg ceangaile sa bhoitheach agus rinne sé búirfeadhach. ‘Se an rud a thuig sí gurab é an rud a bhí an gamhain ag rádh go n-innseóchadh sé do’n fhear caidé bhí sí ag deánamh. Shíl sí go mbéadh sí náirighthe dá mbéadh fhios ag an fhear caidé bhí sí ag deánamh. “A Mháthair”
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    AT1540: The Student from Paradise (Paris)