School: Lougheraherk (roll number 12118)

Loch Dhoire Thoirc, Co. Donegal
Máire Nic Ceannfhaola

1. (no title)

Bhí fear ann fad ó shoin agus phós sé bean. Ní rabh an bhean seo aige ach bliadhain go bhfuair sí bás agus d'fhág sí páiste giorrsaighe in a diaidh.

Bhí fear ann fad ó shoin agus phós sé bean. Ní rabh an bhean seo aige ach bliadhain go bhfuair sí bás agus d'fhág sí páiste giorrsaighe in a diaidh. Bliadhain a d’fhan an bhaintreabhach diomhaoin gur phós sé arais agus bhí an dara bean go h-an olc do’n dilleachta giorrsaighe. Ní rabh sí a tabhairt a ceart bidh dithe mar bhí sí ag tabhairt dá cuid páisdí féin agus nuair a d’éirigh sí mór láidir ionas go rabh sí i n-innibh a dhul a dh’obair, díbriughadh sí ‘na chnuic í ag bhuachailleacht eallaigh. Bhí caora dhubh ag siubhal le caoirigh a h-athara sa chnoc agus thigeadh sí ‘ach uile lá fhad leis an dílleachta agus spréidheadh sí éadach geal ag na taoibh, a’s tigeadh an uile chineál bidh ar an éadach sedo go dtí go n-itheadh an ghiorrsach a sáith. D’imthigheadh an chaora leis an éadach annsin fríd na caoirigh eile a bhí ar an
    AT0510: Cinderella and Cap o' Rushes
    Pádraig Mac Giolla Easbuig