School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_021

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 07_021

1. Is iomdha scoil a bhíod ann fadó acht níl ann anois acht scoil amháin. Bhíod scoil amháin náisiunta ann roimhe an scoil seo agus bhíod go leor daoine ag foghluim innte.
    Bhíod na muinteoirí ag cur futha i dtighthe na ndaoine. Siad na neithe a muintí dhó na Béarla, Áireamh, Stair agus ní muintí mórán Gaedilge dóibh. Bíodh Gaedilg ag na muinteoírí acht ní bhíodh siad dá labhart. Nuair a bhíodh siad ag scríobh bhíodh slinnte aca agus píosa cailce acha le na scríobh.
    Bhíod leabhair ag na páiste leabhair Bearla, Áireamh, Stair agus leabhair eile. Ní muintí aon rud tré Gaedhilg acha bíodh Gaedilg ag na páiste.
    Bíodh cuid de'n
        1. buildings