School: Inis Meáin (roll number 12339)

Inis Meáin, Co. Galway
Proinsias Ó Dorchaidhe
The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_048

The Schools’ Collection, Volume 0002C, Page 01_048

Sgéal
    Do bhí bean ann fadó is fadó a bhí. Do bhí cloch eibhir thiar ar aill an Éir. Bíodh an bhean seo na suidhe ar an gcloch i gcomhnuidhe. Do bhí fear ag cuartú caoirigh timhcheall ann. Chonnaich sé an bhean ann. Labair sé leí is labair síse leis. Leag an fear a láimh ar an gloch. Thuith an bhean síos sa bhfairrge do bhí carraigh bheag sa bfairrge agus d'fhán sí na seasamh uirthe. Tháinigh triúr fhear ann. Dúisigh siadh coinnín. Rith an cóinin síos ar bharr na h-aille. Rith na fir na dhiadh. Connaichadhar an bhean síos fhúbh sa bhfairrge. "Cé léimhfeas síos is tiubhras anois i" a déir duine aca. Léim an fear a chaith síos í is thugh sé anoís í. Phósh an beirt aca is d'imhthigh siadh go Meiriocá is tá siad beo fós.
    Máire Ní Fláithbheartaigh