Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Bíonn mórán daoine ag caint i dtaob an óir atá i bhfolach in Éirinn agus iad féin ina ghábhtar. Deir cuid aca ná bhfuil siad glic a ndhóithin don bhfhearín atá dhá aoireacht.
    Tá áit in aice mo thighe-she agus tugadh na sean-daoine Poll an Óir uirthe ach ní chúladh riamh go bhfúair aoine ór ann. Tá áit eile i gCúméarach. Is minin a gaidhbrigeadh dó do raibh ór i bhfolach agus rán do bhreith leis. Do dhein sé amhlaidh agus thuit gach aon ní amach díreach mar thaidhbríg sé díreach ag nochtach an óir dar leis d'fhéac sé in a thímcheall, ar eagla go mbheadh aoine ag féachaint air. Núair d'fhec sé thar nais ní raibh ann acht trom is neantóga. Deir cuid aca gurabh amhlaidh a tháinig dochal air. Is dócha go raibh eagla air go gcaithfeadh sé é roint.
    Conchubhair Ua hUardail
    Tuairín na Gréine, Co. Chorcaí