Scoil: Doire an Chairn (uimhir rolla 12976)

Doirín an Chairn, Co. Chorcaí
Nóra, Bean Uí Shéaghdha

Ar an leathanach seo

1. Fadó fadó bhí morán daoine ana chliste i na lán slighte ar fuaid na h-Éireann. Bhí fear darab ainim Seán Ó Murchadha i na chómhnuidhe i Snámh. Is é an slighe bheatha a bhí aige ná bheith ag rith rásanna i gcómhnuidhe agus dá mbuadhfadh sé an rás gheóbhadh sé cúpla céad púnt. Lá amháin bhí sé ag rith rás le fear eile agus bhí an rás dá mhíle, thosnuigheadar le chéile acht do bhuaidh Seán Ó Murchadha air. Lá éigin eile dubharadh leis rás eile a bheith aige idir é féin agus girrfiadh mínithe a bhí acu agus do bhí Seán sásta. Thosnuigheadar le chéile as go bráth leo agus bhí an beirt acu ag cimeád le chéile acht fé dheire do bhuaidh Seán an rás. Do thug a mháighistir tig mór groidhe agus céadta púnt dó agus an áit i na raibh sé ag rith an rás do chuir a mháighistir a ainim anáirde agus is é seo a scríobh sé
    Seán Ó Murchadha
    Snámh Co. Corcaighe