Scoil: An Sraith Mhór (uimhir rolla 15208)

An Srath Mór, Co. Dhún na nGall
Brighid Ní Ghaodhchain

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann in-am amháin agus bhí sé ar fastódh. Nuair abhí an t-am thuas aige d'fiafruigh sé do ciacú a mbfearr leis céad púnta nó trí-comhairleacha.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí an sean duine curtha acú. Bhí lúthghair air annsin nár fán sé ar eagla go mbéadh siad ag deánamh amach gurab eisean a mhairbh é. D'imthigh sé leis na bhaile annsin agus nuair a chuaidh sé na bhaile bhí an mac 's aigesan in a luighe ag a mhátair. Shil sé gur fear eile a bhí ann. D'imthigh seisean le spaid a fhághail le na marbhadh. Smaointigh sé go nglacfadh sé ceann do's na trí comhairleacha. Líon sé a phiopa agus chaith sé é. Nuair a mhusgail an mháthair dubhairt sé " A Pádraig Dhílis sin do athair D'éirigh siad annsin agus nuair abhí said ag deánamh an tae chuir an bhean a rabh an fear ar fastódh aige builifín aráin leis. Nuair abhí siad gearradh an builifín thuit an céad punta amach as.
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Seán Mac Aoidh