School: Sruthar (C.)

Sruthair, Co. Mhaigh Eo
Bríd, Bean Uí Éanacháin

1. (continued from previous page)
    ceann go mb'ait an rud é, a bheith ag féachaint ar a athair ag tabhairt ar ais a hata féin le fead, agus ní dhearna sé pioch, ach an hata a sciobadh dhá [?] agus é a chaitheamh amach tríd an bhfuinneóig.
    Dubhairt an t-athair, "A mhic, féach anois an rud atá déanta agad, agus tá mo hata bréagh [?] agam mar gheall ort." Ach, ars an puthach "nach fúdo leat fead a leigeann agus é a thabhairt ar [?].
    Smaoinigh an t-athair tamall beag, agus annsin dubhairt sé, ina inntin féin "Níl milleán agam ort a mhic, is mé féin do chur in do cheann é. Agus is minic nach dtéigheann sé i dtairbhe do dhuine a bheith ag iarraidh dalladh mulleóg a cur ar dhuine [?] eile.
  2. Long ago when Mr. John Bawley was living, one day he went down fishing for pike at Lough Lee. A big eel came up out of water, and followed Mr. Bawley up as far as the chapel plan, and then he went down the road again. When he was going down he saw Mr. Corbett's ass grazing in Jack M?