School: Kilfenora (B.) (roll number 2155)

Kilfenora, Co. Clare
P. Mag Fhloinn

go bhfuigheadh sé fosgadah igcóir na hoichche .Bhí sé ag siubhal agus níorbh fhada gur thuit an oidhche ait.Nuair a tháinig sé go Sraid na cathrach bhi gach duine ina gcodladh.
    Do chonnaic sé solas taobh amuigh den cathair .Do thosnuig sé ag siubhal go dtí an áit .Do chuiadh sé isteach agus dubhairt fear an tighe leis chuidhe síos.Doshuidhe sé síos agus dfhiafraigh fear an tighe leis an raibh aon sgéal aige .Dubhairt nach raibh .Thóg fear an tighe é amach é go dtí áit in a raibh go leor féir agus bhí coinneal aige .Do mhúch sé an coinneal agus luighe sé síos ar an bhféir.
    Ní fada a bhí sé ann nuair a chuala sé torann ag teacht.Do tháinig triúr daoine isteach agus cófra acab.Do leag siad an cofra ar an dtalamh.Do thóg siad feaar marbh amach as agus dfhág siad é ar an dtalamh .Dubhairt duine éigin go thiubhradh aire don duime marbh.Dubhairt duine éigin go thiubhradh an lad a bhí ina luighe ar an bfear aire air.Do chuaidh siad amach chun fear eile fhaghail.Nuair a bhí siad gíota maith ón áit do rith an tailliúr amach agus do coimeád sé ag rith go dtainich sé go áit ina raibh go leor driseacha .Do luighe sé isteach ar na driseacha .Ní raibh sé ann ach cúpla nóimeadnuair a tháinig síad arís.Dubhairt duine díobh go raibh duine eile ag teasdáil uatha chun cofra a
    Pádraig Ó Loingsigh
    Máirtín Mac an Bhaird