School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (roll number 9229)

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Mac Dáibhid

marbh aige, agus geallaim duit nár bhain sé an chroiceann di an lá san.
    Tá daoine eile ann leis agus ní gearrfidís do cuid gruaige oidhche Dé Luain nó oidhche Daordaoin.
    San áit seo ní tosnuightear ar aon obair nua acht D hAoine, agus Dé Máirt. Deirtear gur mí ráhmhar an rud tosnú ar aon obair aon ceann de na laethe eile.
    Tá creideamh ag siopadóírí mór thimcheall na háite seo, dá ndéánfaidís a lán airgid Dé Luan go mbeadh an t-ádh leo ar feadh na seachtmhaine.
    Ní maith le daoine freisin troscán do chur isteach ó seana tig, aon lá den tseachtmhain acht amháín De Máirt agus De hAoine.
    Ní maith le daoine práaí do chur acht Dé hAoine, sé sin an lá a thosnuigheann siad de ghnáth cun iad do chur. Deireann siad nách bhfáfadh siad muna nach tosnuigheann siad dá cur Dé hAoine.
    An dhá lá deire de Mháta agus an céád