School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (roll number 9229)

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Mac Dáibhid

1. Éirighim as an leabhadh seo ar do shon mar fhuair tusa bás ar mo shon, a Íosa, Tabhair dom an grásta cun tú shásamh ar feadh an lae.
    Beirim míle buidheacas. altuigadh, moladh agus onóir duit a thighearna, ar son gach tiodhlaicte agus grásta dár bhron tú orm ó tháinig mé ar an saoghal seó, agus go sonnradach faoi. Gach a bhronn tú orm ar feadh an lae an lae so. Chuaidh sórt ag faire orm, agus gá mo cosaint ingach cathughadh baoghal agus contabhairt ina raibh mé ó ná leig dom a thighearna a bheith diomhbuidheac go bráth dhuit, Ó a Dhia atá cómh maith agus comh grástamhail, Amen.

Anna mathair Mhuire. Muire mathair Criost, Elizabeth mathair an bhaiste. Cuirfimíd an triúr sin. Deir sin agus galar na leabtan, agus crann a criosa Criost ar son an trom lugihe.
    Annso luigim síos cun codhladh. Guidhim do Dhia m-anam do thabhairt slán. Agus dá bfaghfhainn báis sar a dhuisighim. Guidhim do Dia m-anam do thóghant. Tá ceithre cuaine im leaba-sa. Tá ceithre aingil ortha, Maitiú, Marc, Luce agus Seán. A Dhia bhail an leaba ina bfuilim im luighe.