School: An Clochar, Cathair Saidhbhín (roll number 13542)

Cahersiveen, Co. Kerry
An tSr. M. de Lourdes Stac

1. "Is cuma cé ólfaidh é, acht sé Dómhnal a dhiolfaidh as"

* * *

Deireann na sean daoine go bhfuil aifreann is fiche ag rith roimh duine i gcaitheamh na bliadhna, má bhíonn sé sa seípéal ó thosach go deire an chéid Aifrinn ar maidin Lae Nodlag. Aifreann na Cine Daonna iseadh é, a deiridh.

* * *

"Nodlag na bhfear an Nodlag mhór mhaith"
    "Nodlag na mBan an Nodlag dá mheath"

* * *

Tugtar "Oidhche na Cuide Móire" ar oidhche roimh lae Coille. Deirtear aoinne ná íosfaidh a dhóthain an oidhche sin ná íosfaidh sé é go ceann bliadhna eile.
    Tugtar Oidhche na Coille Moíre ar an oidhche sin leis, acht ní fhéadar, cad na thaobh san, is dócha gur "Oidhche na Cuide Moíre" an ainm ceart do.