School: An Clochar, Cathair Saidhbhín (roll number 13542)

Cahersiveen, Co. Kerry

A Chríost na n-Aingeal ar a anam den trócaire
    Guidhim is acnuighim ort seasamh do mo scrios
    Ar polla- maith sagart sa chathair ag feóchadh fé'n lic
    Is stopfhad dein' stairthibh an fhaid mhairfead go deó m'osna.
  2. (no title)

File maith a b'eadh Seán Ó Súilleabháin, agus do bhí a lán eólas aige ar stair agus ar sheanchas na tíre...

Do chúm Seán Ó Súilleabháin an Mairbhne seo. Do mhair Seán i mBarra na Sraíde i gCathair Saidhbhín timcheall 1900.
    Is leis an bhFiabhras a fuair an sagart bás - an Fiabhras Buidhe a bhí imeasg na ndaoine. Fuair sé bás 18-8-1869 in aois 42 blian - é 12 blian 'n-a shagart.

File maith a b'eadh Seán Ó Suílleabhaín, agus do bhí a lán eólas aige ar stair agus ar sheanchas na tíre pé nách fuair sé aón scolaíreacht riamh. Is ar éigin do bhí sé ábalta ar léigheamh agus níor fhéad sé scríobh in aon chor. Na dhiaidh sin is uile, do bhí ceann maith aige agus is mó duine chaith na blianta ar scoil nách raibh chómh foghlumtha, deagh oilte le Seán i ndeire an scéil. Nuair fuair sé bás bhí an bóthar réidh glan
      1. poetry