School: Uachtar Árd (roll number 4786)

Oughterard, Co. Galway
An tSr M. S. Iognáid

1. (continued from previous page)
    siubhal i bfaid nuair so smeidh an fathach air agus d'iarr sé air theacht chun dinnear a fhághail. Tareis tamaill chuir sé Tadhg in a chodladh i labaidh agus chuaidh sé amach arís. Chuala Tadhg gadar ins an seomra eile agus rug sé air agus cuir sé insan labaidh é. Taréis tamhaill thainig Giant Jawbones istheach agus mharbhuigh sé an gadar. Annsin tháinig Giant Green Eyes isteach agus dubhairt sé "ceard atá annsin?" "Buachaill beag" arsa Jawbones a tháinig chun tú agus Giant Longnose a marbugadh. "Cá bhfuil sé?" arsa Green Eyes. Annsin rug sé ar chorp an ghadhair agus dubhairt sé "Jawbones sin mo gadhar peata a mharbhuigh tú." Annsin rug sé ar claidheamh mór cun Jawbones a mharbughadh. Bhí siad ag troid ar feadh uaire agus annsin thuit Jawbones go dtí an urlár. Annsin thainig Tadh amach agus tug sé iarracht chun buille a tabhairt ar Thadhg ach bhí sé inthighthe agus dubhairt sé leis an claidheamh troid. Thosuigh an claidheamh ag troid agus marbuig se green Eyes. Thosuigh Tadhg ag siubhal arí chun Longnose a mharbhuigh. Ní raibh se ah siubhal i bhfad nuair a chonnaic sé Longnose suas i gcrann agus cailín beag aige. Bhí sé ar tí
    AT1119: The Ogre Kills his Own Children
    Brighid Ní Challachain