Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. (continued from previous page)
    ann geobhfadh sé an cailín sin, agus muna mbéadh dhéaradh an máthair. "Teigh abhaile agus nigh do éadan gorm. Annsin tagadh an diabhal. Dhéanadh sé an rud ceadhna leis an aingeal. Act nuair a d'iarradh an mháthair air "cé tá ann" dheireadh sé "An Diabhal leis an mbata phota" agus dheireadh sé gach rud mar an t-aingeal. Gheibhadh sé an cailín go raibh a dhath uirthis dá mbéadh sí ann. Thagafh an t-aingeal annsin arís agus mar sin dhe.
    Nuair a bhíodh na dathanna go léir ag an aingeal agus ag an ndiabhal chuireadh páistí an diabhal a lámha thart timceall a gcomráidí ar cúl an diabhail agus dhéineadh páistí an aingil a dálta de rud. Annsin bheireadh an diabhal agus an t-aingeal ar lámhaibh a céile agus thairingeadh i gcoinne a céile. Dá sgaradh (siad) fuireann amháin ó na céile bhíodh siad buailte agus bhiodh an buaidh ag an bhfuireann eile.
  2. Bíonn cluichí eile PIN POFF, ar siubhail ag cailiní óga. Foscluigheann cailín a lamha agus deireann sí an ránn seo, focal amhain ar gach meir. "Pin Poff play a pin, open the door and let the poor blind man in" Deireann sí an
    Máire Ní hEigcearta