Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. Ar dtús gheibheadh siad noighín agus leath líonadh siad é le h-uisge fhuar. Chuireadh siad lán a nglaice mine choirce isteach ann agus cúpla spunóige siucra. Mheascadh siad iad tré na chéile le spunóg agus d'itheadh agus d'óladh siad é gan bhruith.
  2. Ar dtús gheibheadh siad baisín agus chuireadh siad cúpla dorn de min choirce agus cúpla dorn de phlaosg isteach ann. Líonadh siad é le h-uisge leath fhuar. Mheascadh siad iad tré na chéile le spunóg agus d'fagadh siad mar sin é ar feadh trí lá ar a laigheadh. Nuair a bhíodh sé géar d'itheadh siadh an lacht mar bainne. Bheirbhigheadh an damnad stailceach mar leite mine.
    1. products
    Irish
  3. San am fadó nuair déirtí bocstaí sioltuigtí na prataí scríobta le píosa eadhaigh isteach i mbhaisín. Annsin d'fágtaoí