Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. 1. Seacht lá an déag roilig Padhraig, túmbha Críost, brat Bgighide gur beannacht Dí. Dílis Dé le hanam a bhfuil beo agus marbh agus le na nAnam Féin ar uair ár mbáis Amen.
    2. Árd ríog na bhFlaitheas b'ling ins gach bealach agus cuinnling na h ódh seo aoinne, Na dtrí hainglibh bréagh greú láthair an Máirt go atá Íosa Muire agus Naomh Seosamh. Ámen.
    3. Nuair a tiocfas a tanam bocht go geata na bhFlaitheas tiocfad Naomh Siomon fé ná dhéin ar 'sed na Maughoine Muire ar caith tú an liov réidh. Ar sead na Maighdin mise idir beag agus mór ar cad a brat. Beid siad leath ar Máire stráige.
    4. Huirling Mac Dé faoí na braon do dá capaigh Má tiocas dá gréine ní pleacfad se gloinne.
    5. As I lie down this night to sleep.