Ballyglass South, Co. Galway
Teachers:
Brighid Ní Náradaigh Cáit Bean Uí Standúin

1. Bhí buachaill ág ar aimsear ag mnaoi darbh ainm dí Nóra Sean Liaim. Bhíodh sí an dhian ar fad ar an mbuachaill agus ar éigean thugadh sí blúire le n-ithe dhó. Ag buachailleacht caorach fo chaitheadh sé an lá agus é ag trúith leis an tráthnóna agus béile na h-oidhche dá dhonact é.
    Bhí se lá agus é ag dearcadh ar an ngréin agus é ag dul go mall réidh treasna na spéire. Leabair se leis agus séard a dúbhairt sé "A ghrian. A ghrian, an raibh tú riamh ar aimsear? Dá mbeiteá ráite ar aismear ag Nóra Sean Liam. Ritheá níos tapaidh i do cheanntar.
  2. An paidrín páitreach, an gairdin parrais i mboladh na mBláth
    Bhí riamh gan locht