School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    liomsa tá mise ag dul ag toruigeacht cailín. Innsin chuaidh an cailín i n-aonfhadh leis go dtí an baile. Dubhairt innsin an fear léiti go mbeadh sí i n-a dúiseacht san oidhche agus i n-a codladh san ló. Dubhradh léiti go mbeadh uirthi aire a thabhairt go chorp atá shíor san siomra. Nuair a chuaidh sí síor chonnaic sí an corp ós cíonn cláir, innsin tugadh máilín cruthanaibh di le bheith dhá mbriseadh. Amach i lár na h-oidhche thosuigh an corp ag éirig suas, nuair a chonnaich an cailín é is beag nach caileadh í le faithcíos. Nuair chuaidh an fear síor san siomra ar maidin bhí sí beagnach cáillte.
    Bliadhain ó'n am seo a d'imthigh mo dearbshiúr agus tá sé i n-ám agamsa a dhul ar tuairis mo fortun. Ma go leor arsa an mháthair tabair isteach críathar uisge, chuaidh sí amach thóig sí
    AT0431: The House in the Wood
    Seosamh Breathnach