School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. Bhi fear ann fado agus biodh se ag seoltoreact agus ni bhiodh se goil ag sagairt cor ar bith, bhiodh se goil aige cuile la ac Ni acha se go ceann tri blianta mora fhada cuaid se ag an sagairt as deire. Nuair a bhi se go dti teac na an tsagairt Nuair a cuaid se ag faostin dtiri an sagairt do cen peaca a rinnead se tubhairt se go ndearna se cuile peac da ndearna duine ariam teirig sios ag an altoir agus cuimne ar do cuid peaca cuaid se sios agus nuair a thainig se go dti e aris Nior coimhne me ar tada arsa an fear Nior marb tu aon duine Nior maibhioss arsa fear cuaid an fear amac agus dubairt se Nil an sagair sin act ag caint ar duine marbh.
    Bairbre Nic Seoige
    Coill Sáile, Co. Galway