School: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

1. (continued from previous page)
    críathar uisge acht d'imthig sé amach arís. Tháinic caroigín bheag ar an gclaidhe agus dubhairt cuir dían agus cuir dóib agus tiubhruig tú uisge isteacht. M'anam go mbféidir gur fíar duit é arsa an cailín. Líon sí na poill le dóib agus le caonach.
    Innsin thóig sí críathar uisge agus thugh sí isteach lán an chíathar do uisge ag an máthair agus bhí an oireadh ann agus rinne dhá cháca, cáca beag agus cáca mór. Innsin d'fiafruigh an mháthair di cé mfearr léiti an cáca mór agus a mallacht ná an cáca beag a beannacht. Ó is fear liom an cáca beag da beannacht.
    Innsin dimthigh sí léiti agus bhí an mháthair gábhail do beannachtaibh uirthi no gur imthigh sí as
    AT0431: The House in the Wood