School: Garán (roll number 11721)

Garraun, Co. Galway
Teachers:
Seán Breathnach Domhnall Ua Ríoghbhardáin

1. (continued from previous page)
    agus casúr agus teanchair aige. Bíonn inneoin aige freisin. Cuireann sé an iarann ar an inneoin nuair a bhíonn an iarann te agus bualann sé an iarann leis an órd. Tá an cheardcha atá aige déanta de chloich. Tá adhmad mar dhíon air. Níl aon duine eile a bhfuil ceardca aige san cheanntar seo. Do bhí ceann eile ag duine ab' ainm dó Máirtín Ó Grádaigh tuairim is ceithre bliadhna ó shoin. Bíonn an ghaba ag obair go cruaidh ins an gceardchain. Do bhí a athair i n-a ghabhainn roimhe. Téigheann a lán daoine chuighe chun rudaí a dheiseadh. Bionn sé ag obair go h-an fada gach lá. Bíonn sé ag obair go dtí a h-ocht a chlog gach tráthnóna. Bionn a lán cruidhte aige istigh san gceardchain. Bíonn teine mór ar lasadh aige ins an gceardchain gach lá. Bíonn iomar mór uisge aige ins an gceardchain freisin. Cuireann sé an iarann te isteach san uisge chun é do dhéanamh fuar. Beireann sé greim