School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear agus a thriúr mach ag iasgaireacht thúas ag barra tráigh éanach. Lá deas ciúin a bhí ann agus bhí siad ag gól isteach béal an bharra.

(continued from previous page)
    Aráinn agus sól ar ímthigh siad fhád leis an uaimh. Túgh an féar seó comhairle do an féar ógh gán beagh nó mór a dhéanamh le dúine ar bith. go dthiochfadh siad amach aráis. Chuaidh síad isteach ins an uaimh.
    Bhí an cáilín óg seó na luighe ins an leabaidh agus an scían a a saith an féar é gclár a headhan innthí.
    Thárraingh an féar an sgían. D’éirigh an Cáilín slán follán. Ní rabh sé i bhfadh gorbh fhagh an féar ar an talamh chidhearna arais é.
    Bhí siad ag iarraid air achan soirth a ithe
    Anthoine Ua Baoighill