School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Daoine Cáileamhla
    Bhí féar na comhnuidhe ar an cloch Corr fad ó shoin. Séamus Ua Baoigill an tainm a bhí air. Bhí sé iontach maith ag snámh. Snámh sé ó Árainn Mhór go n-Innis Caorach.
    Bhí féar an bhfad ó shoin agus bhí sé ionghantach maith ag iomhradh. Séan Ua Domhnaill an t-ainm a bhí ar. Ba as chloch corr é. Ní rabh aige ach é féin. Tháinig se isteach ar an céad duine ag na rásaí shin.
    Tá féar ná chomhnuidhe ann Baile an t-Snatha. Doncadh Ua [Griann]? an t-ainm atá air. Tá sé iongantach maith ag innse scéaltaí agus tamhaiseanna. Tá bean na chomhnuide ann bun - a Neid, Maire ní Baoigil an t-ainm atá uirtí.
    Pádraig Ua Baoighill
    Fál an Ghabhann, Co. Donegal