School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Seán Sgeál.
    Cruaidhtean an Bháis.
    Nuair a bhí Naomh Pádraic ag glanadh na Éireann bhí sé féin agus a ghiolla lá amháin ag siubhal ar an bhealach mhór. A Phádraic arsa an giolla. An bfeiceann tú dadaidh romhat ar an tslighe?
    Tcím samhailt na toirt mar bhéadh scáile duine ann. A Phádraic arsa an ghiolla labhair leis. Rinne Pádraic sin agus ar sé. Mas duine thú a bhí ariamh ar an tsaoghal seo innis damh cé thú fhéin na caidé an tainm a bhí ort.
    Labhair an taidhbshe agus ar sé. Mise Cormac Mac Airt tá mé marbh anois corradh agus dhá chéad bliadhain agus ní fhaca mé Dia na na Flaithis go fóill. Rinne Pádraic an iongantas nuair a chualaidh sé sin, na cualaidh sé go minic o thainic sé go Éireann fa Chormac Mac Airt an Rí maith a bhí ann.
    Sorcha Nic Suibhne
    An Leadhb Gharbh, Co. Donegal