School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Tá bean shíos ar an Chloch Cor agus tá sí iontach máith ag deanham leigheás. Tá fhios aichi an doigh lé aicid an rubaill a leígheasadh. Cuireann sí scoiltughadh beag ann rubhall na bó agus cuireann sí garlaich agus súithe agus sallann tharth ar an ruball.
    Tá léigheas fosta ar an ruaid, giotha beag de ím úr agus uisge cosgarth agus urnaighe a rád. Tá sgannradh ionthach máith ag duine a bhfuil aicidh na gcrámh air.
    Dha léimfeadh siad amach fridh fhuinneóigh na isteach frídh driseogaí na rudh ínteacht mar sin. An dóigh leis an bhruitineach a
    Gráinne Ní Aodha
    Fál an Ghabhann, Co. Donegal