School: Ára Mhór (roll number 15995 or 16384)

Árainn Mhór, Co. Donegal
Antoine Mac Suibhne

1. Doineann: Tháinig stoirm mhór ar an 28adh lá de Eanáir 1927 aon déag bliadhain ó shoin. Mhair sé cúpla lá. Cailleadh soithigh agus siabhadh ar shiubhal cruacha.
    Bhain sé sglátaí ar shiubhal ó na toighthe. Bhí toirneach agus soillseacha leis. Marbhadh cuid mhór bá. Rinne sé poill mhóra amuigh ag na beanna ar an sliabh.
    Nuair a chaithfea cloch chluinfea an tuaim ag bun an phoill. Bhí bád ag teacht isteach ó Ailt an Chorráin. Bheir an gálla uirthí léim na fir amach ar charraig agus d'imthigh an bád.
    Thoisigh sé ag líonadh agus chuaidh an fhairrge suas go dtí na muinnéáil ortha. Bhí rámha amach as
    Feidlim Ua Baoighill