School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. (no title) (continued)

(continued from previous page)
    Annsin d’imthigh mach an ghadaidhe, agus bhain sé a bhróga de agus cuir sé salachar i mbróig amáin. Annsin chuaidh sé ar aghaidh giota agus dfag sé an bróg eile ar an bhealach mhór.
    Annsin chuaidh sé féin i bhfhollach ar chúl an claidhe. Chonnaich an fear an bhróg shalach agus nuair a chuaidh sé giota eile chonnaic sé an bhróg eile. Ceanghail sé an caora ar théad, agus phill sé go dtí an chead bhróg, agus chuaidh sé ag nigheadh na bróighe salaighe. Nuair a phill sé go dtí an chaora. Bhí sé goidthe ag mac an ghadaidhe.