School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. Deirtear go bhfuil ór i dtaisge ar thalamh Sheáin Mhic Niallghuis ar an Gharbh Ros. Tá an t-ór istoigh i bpóta an-bheag agus tá an póta istoigh i n-abair agus tá sé an-doiligh fhaghail fhad leis.
    Lá amháin chuaidh sgaifte fir agus rinne siad iarracht fhaghail fhad leis. Mharbh siad an cat ach tháinig sgaoi de phreacháin agus b'éigean do na fir theicead le na mbeo.
    Lá eile rinne sagart iarracht eile fhad leis le spád, ach chuaidh bean de chuid na comharsan amach agus ní leigfeadh sé do a ghabhail fhad leis. Tá an t-ór ann go fóill agus deir cuid de na daoine go mbéidh sé ann go deo.
    Seorsa O' Gadhra

Tá dhá loch amuigh i gcúl an chnuic agus bheir siad Loch an Óir agus Loch an Airgid. Deir siad go bhfuil pota óir i loch amháin agus pota airgid sa loch eile agus tá cat dubh ag coimhead a dhá phota. Deirtear go dteachaidh beirt fhear amach