School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. (continued from previous page)
    mór éisg leis. Chonnaic an Naomh an fear ag teacht agus an mála mór ar a druimh leis agus chuaidh sé fhad leis an teach ina rabh an fear seo ina chomhnaidhe ann.
    Nuair a chuaidh an Naomh isteach go dtí an teach chonnaic sé nach rabh aon duine istoigh ach an bhean. D'fhiafruigh sé do'n bhean cá mhead iasg a b'fuair na fir an oidhche roimhe sin. Dubhairt an bhean nach b'fuair siad iasg ar bith siocair go rabh eagla óirthí go mbéadh Naomh Colmcille ag iarraidh cupla ceann aca.
    Bhí fhíos ag an Naomh go bh'fuair siad iasg agus dhubhairt sé "Má fuair siad iasg ní bhfuighidh siad iasg agus muna bh'fuair siad iasg gheobhaidh siad iasg" agus ó'n lá sin go dtí an lá a bhfuil indiu ann ní bh'fhuair siad iasg ar bith ins an áit sin.