School: Caiseal (roll number 13055)

An Caiseal, Co. Donegal
G.P. Pléimeann

1. (continued from previous page)
    thaisbeán sí an leacach dó fosta. Bhí Saoire ag smaoineamh gur duine a bhí ins an Síog a goideadh agus a cuireadh i measc na Síoga. Chuaigh an fear sin ina bhaile agus níor éirigh sé as a leaba go dtí lá a bháis. Chreid cuid de na daoine a bhíos amuigh go mall go bhfuil solas le feiceáil san áit sin go fóill.
  2. Tá áit eile thuas ins an bhragáidh ar dtugtar na leachtaí air agus is áit an uaigneach é. Tá poll ins an talamh ansin agus deirtear gur rath na Síoga ann. Bhí fear ina chonnaidh ar an bhrágaidh agus níor chreidfeadh sé duine ar bith go raibh síoga ann.
    Sin lá amháin chuaigh sé go dtí an áit seo agus chuaigh sé isteach ins an pholl. Nuair a chuaigh sé isteach bhí an-fháilte ag na Síoga. Ansin fhill sé le teacht abhaile agus bhuail bhanríon na Síoga dorn air ins an chloigeann.