Scoil: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

Ar an leathanach seo

1. Tagann Aoine Céásta ar an Aoine roime Domhnac Casg. Is í n-oinóir don lá a fuair Iosa Criost bás a bíonn sé againn. Nil aon saoire ar an lá sin ach ón dó deag go dtí an trí. Nuair a bhíonn sé an dó deag sa lá stopann gac duine a bheith ag obair. Téigheann siad go léir go dtí teach an pbail agus deanann siad toras an croise. Is in oinóir don toras a tug Iosa Criost go dtí an sliab nuair a bhí sé ag dul dhá ceasadh. Ní bhíonn siad ag obair ón dó deag go dtí an trí in onóir don trí uair a bhí Iosa Criost ag fághail bás. Bíonn cuid eile go na daoine agus ní labhrainn siad aon fhocal ar feadh na trí uair sin. Nuair a bhíonn sé an trí a clog teigeann na daoine ag obair.

Feichín Ó Flaithbheartaigh,
    Árdmór,