Scoil: Luinneach (uimhir rolla 13958)

An Luinnigh, Co. Dhún na nGall
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

seoltaí go dteachaidh siad amach as amach as amharc)
    Bhí siad ag seolteoracht leo ar feadh sé seachtmhainí agus bhí cod leobhtha rith an ama. D’iarr a athair ar chod a dhul suas go bárr an chnuic agus amharc an bhfeicfeadh sé a dhath.
    Dubhairt cod nach rabh a dhath le feiceáil aca acht an t-aer ós cionn mullach a chinn agus an fhairrge ar gach taobh de agus go rabh sé fhéin ábalta sin a fheiceáil. Annsin d’iarr sé ar Mhicheál a dhul suas Tháinig seisean anuas agus dubhairt sé ná rabh a ghach le feiceáil aige acht an t-aer ós cionn mullach a chinn agus an fhairrge ar gach taobh de agus go rabh sé féin ábalta sin a fheiceáil.
    Sádhbha Ní Bhaoighill
    Srath na Bruaí, Co. Dhún na nGall