Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

Ar an leathanach seo

1. Bhí Seosamh Ó Dómhnaill as Mín a Gabhann af dul thart ag an roilig oidhche amhain. Casadh dhá ghiorrsach beaga air agus bhí siad gleasta i n-eadaigh geala. Dubhairt se "nach mall atá sibh ar mur gcois. Ca rabh sibh"? "Bhí muid ar shiubhail i dTiobaird Aránn ag féiceal mó mháthair agus mo athair atá na gomhnuidhe annsin." D'fág siad é agus tionntuigh isteach ar gheafta an roilig.
  2. Bhí Seosamh Ó Domhnaill ag teacht na bhaile o'n teach phobail agus casadh beirt paistí do. Bhí an bheirt seo marbh le fada acht bhí aithne aige ortha.
    Chuir sé ceist ortha, cáide an deifre a bhí ortha agus dubhairt siad, "Oh we cannot wait for that would leave us late for roll-call"
    Teangacha