Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    a bhí taobh amuigh de'n teach. Nuair a thainig an fear abhaile thainig an bean chuige agus dubhairt sí. "Tá £2 le díol agam-sa le bean darbh ainm Máire Cé. An ndiolfaidh tú damh é?
    "Díolfaidh a mnaoi" arsa seisean agus d'imthigh sí.
  2. Bhí fear as Boith - uachtar tiar ag an mhuileann oidhche amhain a d'áirneál. D'fan sé ann go rabh se an trí chlog san oidhche.
    Nuair a bhí sé ag teacht sa bhaile thainigh bean aníos an bhealach mhóir. Shuibhal sí leithe go dtainigh sí go teach "Paddie Charlie" D'aitin an fear í agus bhí fhios aige go rabh sí marbh. Annsin chuaidh sí as amharc.