Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

Ar an leathanach seo

1. Bí fear ann am amháin agus bhí sé ag dul a dh'áirneál agus nuair a bhí sé ag siubhail ar an bhealach mhor chonnaic sé duine ag tarraingt air agus bhí cóta mór bán air. Bhí an eagla air an fhear. Dh'imtigh an taibhse leis isteach s'na beanna móra. Thainig an fear na bhaile. Bhí eagla air go dtiocfaidh taibhse air ina dhiaidh sin.
    Gaeilge
  2. Oidhche amháin bhí triúr gasúr ar shiubhail ag airneal Nuair a bhí siad ag teacht na bhaile. Chonnaic gasúr acu bean ag siubhail roimhe na bhaile agus d'imthigh sí as amharc fuair a mháthair bás coicthigheas in a dhiaidh seo