Scoil: Leitir

Teampall Cróine, Co. Dhún na nGall
Proinsias Ó hEachaidh

1. Lucht Siubhal:-
    Bríghid Ní Chailín a chuir síos :-
    Tigeann lucht siubhal thart ag cruinnuighadh annseo go fóill. Bíonn siad thart go minic.
    Na daoine ceadhna a mbíonn thart chomhair a bheith idir Samhradh as Geimhreadh. Seo na daoine a bionn’s thart :-
    “Joe Swiggy” “John Mc Goldrick” “Joe Waugh” seo leas ainm siocar é bheith fanacht ag “Dannie Waugh” i mbaile na Cairraige. “Mary Magroy”, a fear as [?] Árd na Rátha “Josephine Clod”, as Connachta a mhathair. “Maggie Kill a Bumby” as Co. Mhuighéo “Hanah White” as Fear Monach. “Faic” as Connachta.
    Nuair a thigeann [?] siad go dtí an doras buaileann siad é agus abruigheann siad “Dia annseo”, abruigheann na daoine istoigh “Dia is Muire dhuit”
    Tigeann siad isteach annsin. Bíonn sopa pictiúirí snaithaide agus “Camphor Balls”.
    Ceannuigheann na daoine rud mór uaidh idir sópa i agus rasúirí agus “camphor Balls” Geibheann siad na rudaí beaga saor agus gnídh siad praifid ionnta.
      1. daoine de réir aicme
    Bríghid Ní Chailín