School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach (roll number 9229)

Letterkelly, Co. Clare
Seosamh Mac Dáibhid

ortha nách mbíonn an tádh acu an lá sin.
    7) Is féidir le daoine do cuid prátaí do loit nó do thógaint le pisreóg. Fadó cuiridís gaislín nó ubh, nó prátaí beirbhighthe i gáirdínibh, acht dá fhuair tú aon rud mar san id gháirdín, ba ceart é do caitheamh le uisge na habann a bheadh ag gluaiseacht, agus annsan deirtear go raghad prátaí nó aon rud den té a chur ann é le Froth na habhann, sé sin ní bheadh aon mhaith ionnta.
    8) Deirtear nách ceart an rud é, nuair atá fear ag tabhairt airgid dhuit igcóir beithidhig a cheannuig sé uait an t-airgead beag do thógaint ar dtúis. Mar bféidir gur fhuair sé an t-airgead beag san ar croiceann ainmhidhe a fhuair bás air agus dár thóg tú é bféidir go bfuighfeadh na hainmhidhthe a bheadh agat bás.
    9) Cuireann daoine salann ar bhainne nuair atáid dhá thabhairt dá gcómharsaní.
    10) Dár chuaidh tú isteach idtig ba ceart dhuit teacht amach an doras céadna arís.
    11) Dár thóg duine catahoireacha nó aon rud mar sin go dtí socraid ba cheart don duine sin iad do thabhairt abhaile taréis an socraid.
    Máire Ní Mhathúna
    Nora Murray