School: An Clochar, Port Omna

Portumna, Co. Galway
An tSr. M. Lorcáin

1. (continued from previous page)
    ní bhrisfidh sé go deo. Tugann an duine a ghabhas thart - gan buile a bhuaileadh - an t-im leis mar a deirtear.
    Muna bhfuil na prátaí curtha ag gach feilméar roimh gairm na cuaiche, is díol truagha é, Tiocfadh an meath ortha go léir.
    Seo sgeal i dtaobh na pisreóige sin.
    Bhí fear ann uair amháin agus bhí faithchíos an domhain air nach mbéadh na prátaí curtha aige roimh theacht na cuaiche. An tráthnóna áirithe seo, bhí sé ag teacht abhaile - áthas an domhain air fé rádh is go raibh na prátaí curtha aige. Bhí sé ar tí dul thar chlaidhe nuair do chuala sé "Cúcú - Cúcú" ós a chionn.
    D'féach sé suas agus do bhagair sé uirthi "Há! mo lady" adeir sé "déan do dhícheall anois níl beann ar bith agam ort."