School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear ann am amháin agus bhí sé pósta ar bhean uasal. Bhí triúr mac aca.

(continued from previous page)
    d’iafruigh sé do fear an toighe an rabh fhios aige cá h-áit a rabh an bhean glas na comhnaidhe. Dubhairt an fear sin na rabh fhios aige cá h-áit a rabh sí na comhnaidhe. Ach dubhairt se go rabh dearbhráthair aige sé mhíle dhéag an áir sin agus go bhfuigheadh sé lóistín aige an oidhche sin. Thug sé buidheachas do agus dimthigh sé leis. Tháinig sé fhád leis an teach a rabh sé ag chuarthughadh. Chuaidh sé isteach agus diarr sé lóistín ar fear an tuighe. Thug sé sin lóistín do agus dinnis do ca h-áit a rabh an bhean glas na comhnaidhe. Shiubhal an fear sin leis agus taisbeán sé an áit do. Thug an fear buidheachas do. Nuair a cuaidh sé isteach bhí an bhean glas ag déanamh aráin. Pósadh an bheirt annsin agus bhí siad na gcomhnuidhe go maith as sin amach.
    Gráinne Nic Ghloinn