Scoil: An Árd Leathan (uimhir rolla 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Seanscéal

Bhí bean in a comhnaidhe ins na Rosaibh am amháin agus bhí gasúr aicí.

Sean Sgéal.
    Bhí bean in a comhnaidhe ins na Rosaibh am amháin agus bhí gasúr aicí. Nuair a déiruighadh an gasúr ar maidin ba gráth leis a bheith iongantach tinn agus tursach achan mhaidin. Dinnis seo do fear a bhí na comhnaidhe comhgarach do. Dubhairt an fear sin leis go rabh an t-sean bean sin ar shiubhal ag guide bainne achan oidhche agus go rabh seisean mar capall aice agus go rabh dhá bairle ar dhubhairt an fear nuair a bhíos an t-sean bean na codhladh anocht abair na focla seo isteach in a cluais. Ma tá tú in do codladh béadh tú in do capall agam-sa Rinn an gasúr seo. Chuir sé croitheacha uirthí. Dimthig sé leis ag goide bainne agus dhá báirle uirthí. Bhí na croitheacha uirthí ón lá sin go dtí an lá indiu.
    Gráinne Nic Ghloinn