School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Seanscéal (continued)

Bhí teampall ann aon uair amháin agus bhí spiorad in aice leis achan oidhche chuireadh sí eagla ar achan nduine.

go h-Ifreann mar bhuaidh na Flaitheas uirthi.
  2. Mollaidh-dhearg, Árd Donn, Páirc gharbh, Árd-na-mónadh, Cuibhreann Bán, Mollaidh-Ghlas, Garraidhe beag, Droichead-a-Sgaláin, an Sgardáin, Ált beag, na Leachtaí, Ált mór, Casán-na-gcaiteóg, Droichead-dearg, Árd-na-sgáthain, Cró-Riabhach, Lach-Bhárr-na-críoch, Tomannaí bána.
  3. Seanscéal

Bhí bean as Connacht ag cleiteáil lá amháin agus í ag siubhal ar an bhealach mhór.

Sean Sgéal.
    Bhí bean as Connacht ag cleiteáil lá amháin agus í ag siubhal ar an bhealach mhór. Bhí an cheartlann in a phóca aici, agus anois agus aríst thairneóchadh sí an snáithe aníos. Uair amháin nuair a bhí sí ag tarraingt an snáithe aníos tharraing sí an cheartlann amach as a phóca agus thuit sé ar an bhealach mhór. Shiubhal an bhean léithi agus í ag roiseadh an ceartlinn na diaidh ins an chlábar. Chas Albanach duithi agus chonnaic sé an ceartlinn. Ní rabh gaedhilg ar bith ag an fear agus ní rabh béarla ar bith ag an bhean. Ba mhaith leis an fear innse duithi fa duid den ceartlinn
    Caitlín Nic na Midhe