School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Na Teaghlaigh i mbaile Árd-Báta.
    Dhá theaghlach dhéag atá i mbaile Árd-Báta. Seo a n-ainm. Teaghlach Mhuiris Mhac Fhloinn, agus Gráinne Nic Fhloinn. Seo ainm a athair agus a máthair. Cúig ingheanach agus beirt mhac atá ann
    Ainmneacha na gcailín. Máire, Anna, Róise, Bríghid agus Gráinne. Ainmneacha na mac. Pádraig agus Aodh. Tá a n-athair agus a máthair beo, agus níl an teaghlach iongantach sean.
    Clann Caitlín Ní Bhaoighill agus Pádraig Ó Bhaoighill. Dhá inghean agus ceithre mac atá ann. Ainmneacha na inghean, Anna agus Máire. Na Mic, Aodh, Pádraig, Peadar agus Eoghan. Tá Anna, Pádraig agus Peadar marbh. Tá an mháthair beo, agus tá an t-athair marbh. Tá cuid d’en teaghlach seo measardha sean.
    Clann Phádraig mhac na Midhe agus Caitlín mac na Midhe. Beirt mhac agus inghean amháin atá annseo. Anna an t-ainm a bhí ar an inghean, agus Pádraig agus Liam an t-ainmn a bhí ar na mhic. Tá an teaghlach seo measardha sean. Tá an t-athair agus an mháthair marbh.
    Róise Nic Néill