School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Teaghlaigh an Bhaile
    Tá seacht dteaghlach dhéag ar an baile. Sí Máire Nic (Gloinn) Cuinn an bhean is sine ann. Tá sí thar ceithre scor bliadhna. Tá trí inghean acci agus dhá mhac aici. Éibhlin, Cáitlín, Anna. Séaghan, agus Pádraig. Tá a n-thair marbh le fada. Sí Máire Nic Gloinn atá ar mó mháthair agus Eadhmonn Mac Gloinn atá ar mo athair. Tá siad i dtrátha trí sgór bliadhain. Tá ceithre dearbhráthartha agus trí deirbhsiúra agam. Pádraig, Doimnic, Aodh, Tadhg, Bríghid, Máire, Cáitlín, agus Gráinne. atá orm fhéin. Tá teaghlach eile ann. Aodh Mac Gloinn atá ar fhear an toighe agus Anna Nic Gloinn ar a bhean. Tá ochtar Mic agus truír ingheanachta ata aca. Seamus, Pádraig, Seaghan, Aodh, Domhnall, (Prion)
    Rósie Nic Néill