School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. Seanscéal (continued)

Bhí fear ann am amháin agus bhí triúr mic aige. Bhí sé iongantach aosta.

(continued from previous page)
    chur san cruth agus na dtiocfadh leobhtha theacht amach. D’fiafruigh sé don tríomhadh gasúr caidé bhí seisean ábalta a dhéanamh. Dubhairt sé go rabh sé ábalta achan rud a dhéanamh go rabh sé go maith sin gur chuir an rí thall a Sasain sgéal chuige dul anonn le caisleán a chur suas do. Dubhairt an chéad gasúr go rabh seisean go falsach dá dtuitheadh sé isteach ins an teine na dtiocfadh leis éirigh amach arais. Dubhairt an dara gasúr go rabh sé comh fallsach sin dá dtuitheadh sé isteach ins an abhain na dtiocfadh leis éirighe amach as. Dubhairt an tríomhadh gasúr go rabh sé go fhalsach sin dá mbéadh sé in a luighe le taoibh an cailín is deise ar an domhain go rabh sé go falsach sin na n-amharchad sé uirthi. Dubhairt an fear. “Beidh na caoraigh agatsa. Ghlac an gasúr na caoraigh agus ní rabh fear ar bith ar na gasraí eile leis agus bhí siad gh-comhnaidhe go maith as sin amach.
    Caitlín Nic Ghloinn